Legyen Önnek is egy környezetbarát, kényelmes otthona!

A kerámia építőanyagok nagy teherbírású, jó hőszigetelő, hőtartó képességű és tartós, hosszú élettartamú anyagok.

A természetes anyagból, mesterséges vegyületek hozzáadása nélkül készült égetett agyag termékek egészséges és kellemes lakóklímát biztosítanak, és környezetbarát.

Mi a Liapo-fal?

A Liapo-fal égetett agyaggolyókból készült fal, melynek rendkívül sok jó tulajdonsága van. Liapo-fal gyártására csak jó minőségű anyag alkalmas.

A jura kori tengerből külszíni fejtéssel nyert agyagot gondosan előkészítik, finomra őrlik és golyókká granulálják. Az agyag granulátum forgócsöves kemencébe kerül, ahol több mint 1200 C°-on, adalékok és kémiai pórusképzők nélkül kiégetik. Az agyaggolyók felfúvódnak, felületük kissé megolvad. Finom pórusú, könnyű, gömb alakú, épp ezért optimális szilárdságú. Kiemelkedő hőszigetelő és hőtároló képességű, abszolút tűzálló.

Az agyaggolyók rendkívüli pontosságú formatartó elemek, ezért készítik ebből az anyagból a Liapo-falat.

Liapo termo készfal családi házak és társasházak (4 emelet magas) építésére alkalmas, gazdaságos környezetbarát technológia. A Liapo-házak tervezésekor a mérnöki szabadság teljes mértékben biztosított.

A falak öntésével egyidejűleg kerül sor a csövek beépítésére, illetve a villany és szaniter csatlakozások elkészítésére. A födém szintén Liapo-födém, amely miatt természetesen hő-hidak nem alakulhatnak ki az épületben, így a falak nem penészednek, nem korhadnak.

A külső falak vastagsága 40, 45, 50 cm között vannak, melyre csak színező nemes vakolat kerül. A belső falak felületei simák, melyek már nem igényelnek külön felületkezelést, így olyan belső színvakolat kerülhet a falakra, amely a szabad légzést biztosítja.

A Liapo termo fal műszaki paraméteri kiemelkednek a készház technológiái közül, hiszen nem kell utólagos szigetelésekkel javítani a hő - és hangszigetelésén, mert már az alapanyag felülmúlja ezeket:

- hőszigetelési tényezője: U-érték 0,13; 0,15; 0,24 W/m2K
- hangszigetelési tényező: Rw = 51-54

Nem nehéz belátni, hogy nagyban függ egy épület energiafelhasználása attól, hogy milyen anyagból épül (fal, födém, nyílászáró stb.). A kerámia falazat hőtárolási képességének köszönhetően télen úgy viselkedik, mint egy cserépkályha, azaz a fűtés melegét megtartja, nyáron viszont a külső hőséget nehezebben engedi be, így a fal szinte egy természetes légkondicionálóként működik.

Ez az új mégis régi technológia környezetbarát, idő- és költségtakarékos építési folyamat. Árai nem haladják meg a hagyományos, vagy készházak építési kiadásait.